Predstavitev poklicev v kulturi

Za učence 8. razredov OŠ Toma Brejca je ekipa Doma kulture Kamnik v sodelovanju z Mladinskim centrom Kotlovnica izvedla predstavitev poklicev v kulturi.

Takšne predstavitve so za osnovnošolce, ki se prvič srečajo s karierno odločitvijo več kot dobrodošle, saj jim razširijo poznavanje sodobnih poklicev na področju kulture. Občina Kamnik je namreč s tremi velikimi in dobro delujočimi javnimi zavodi na področju kulture, Mladinskim centrom kotlovnica, dvema kulturnima društvoma v javnem interesu in sodobno kulturno politiko obetaven zaposlovalec na področju kulture.

Mladi so, razdeljeni v štiri skupine, spoznali poklice na področjih odrske tehnike, priprave prireditev, filmske industrije in umetniških poklicev ter splošnega pregleda vseh kategoriziranih poklicev v kulturi.

Mentorji so bili kamniški aktivni kulturniki: Andrej Podbevšek, Primož Jeras, Blaž Flerin, Anja Štukelj, Goran Završnik, Anej Ivanuša in Anja Žnidaršič.

Program predstavitve poklicev v kulturi je ekipa do sedaj izvedla za Oš Marije Vere in OŠ Toma Brejca, pričakujemo pa tudi ostale osnovne šole. Del programa bomo predstavili tudi na letošnjem novembrskem kariernem sejmu.

foto: Anja Žnidaršič