Festival kulturne kreativnosti Mladi Maister: Mladim priložnost za inovacije in sodelovanje

Javni zavod za kulturo Kamnik je v okviru prireditev ob Maistrovem letu, poleg 20 zaporednega Maistrovega abonmaja, prvič pripravil festival kulturne kreativnosti Mladi Maister. Namenjen je mladim osnovnošolcem in srednješolcem, ki skozi ustvarjalni proces spoznavajo nove pristope h kreativnim rešitvam.

Ekipa osnovnošolcev se tako ukvarja z razvojem projekta Kloštrski Uganjalnik, inovativnim projektom prilagoditve sobe pobega za večje število udeležencev, ki bo omogočil učiteljem in organizatorjem tematsko prilagoditev večjega števila sob pobega.

Istočasno je v okviru festivala Mladi Maister potekal tudi del novega programa ITS - Interdisciplinarni tematski sklop v okviru obveznih vsebin GSŠRM, ki že tretje leto poteka tudi v navezavi Mladinski center Kotlovnica – Javni zavod za kulturo in GSŠRM, preizkusili pa so tudi novo nastajajoči program Prepovedano nadstropje, namenjen šolskim skupinam in učiteljem, ki raziskujejo medčloveške odnose v večjih skupinah.

Festival kulturne kreativnosti je trajal od 3. do 5. oktobra, večina udeležencev je ves ta čas bivala v Samostanu Mekinje, ki po obnovi nudi 55 ležišč in 5 dvoran ter drugih prostorov, nadvse primernih za tovrstne dejavnosti. Letošnji mentorji so bili: Andreja Šuster Sabati, Alenka Hladnik, Anja Bezlova, Mojca Lukežič, Dušan Sterle, Katarina Mihelič, Goran Završnik in Rok Kosec. Festival kulturne kreativnosti Mladi Maister spada med dogodke v letošnjem Maistrovem letu, ki jih je potrdila Strokovna komisija za dogodke in prireditve ob Maistrovem letu, a se bo zagotovo obdržal kot del kamniškega izobraževanja o kulturi in kulturni industriji.

Foto: Andreja Sabati Šuster  

Več informacij na: Javni zavod za kulturo Kamnik
Kontakt: Goran Završnik (goran.zavrsnik@domkulture.org)